Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Викладач і студент Сумської духовної семінарії взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції

22 жовтня 2019 року з благословення ректора Сумської духовної семінарії Високопреосвященнішого Євлогія, митрополита Сумського і Охтирського, викладач духовної школи протоієрей Максим Денисенко та студент 2 курсу Доманський Євген взяли участь в XI Міжнародній науково-практичній конференції "Духовна та світська освіта: Історія взаємин – сучасність – перспективи".

Конференція розпочалася пленарним засіданням у Києво-Печерській Лаврі, яке очолили голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр та єпископ Згурівський Амвросій. Також на конференції були присутні архієпископ Боярський Феодосій та єпископ Баришівский Віктор. Всього для участі у конференції зареєструвалися 90 учасників, серед них студенти та науковці з України, Росії, Румунії, Якутії, Польщі, Сербії та Білорусії.

На пленарному засіданні з доповіддю на тему «Жизненный путь и мученическая кончина священномученика Виктора (Элланского)» виступив доктор педагогічних наук, професор, ректор Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка Лянной Юрій Олегович.

Юрій Олегович розповів про життєвий шлях випускника Київської духовної академії, який був розстріляний у 1937 році. Після виголошення доповіді Ю.О. Лянной вручив пам’ятний подарунок владиці ректору — ікону священномученика Віктора та житіє святого з акафістом.

Після пленарного засідання було розпочато роботу по секціях, на одній з яких студентом СДС Доманським Є. була зачитана доповідь на тему: "Основи вчення про Царство Боже святителя Амвросія (Полянського) в контексті роботи блаженного Августина "О граде Божием".