Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Відбувся урочистий акт з нагоди п’ятого випуску Сумської духовної семінарії

21 червня 2021 року, в День Святого Духа,  відбувся п’ятий випуск Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

В рамках святкування у Пантелеймонівському храмі міста Суми звершені богослужіння: напередодні – мале повечір’я з читанням канону Святому Духу та святкова утреня, в сам день свята – молебень з читанням акафіста Пресвятій Трійці та Божественна літургія.

Богослужіння очолив ректор семінарії Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів та випускників у священному сані. Під час богослужіння були піднесені подячні молитви, молитви за мир в Україні, за лікарів, за позбавлення від пандемії коронавірусу. Всі студенти причастилися Святих Христових Таїн.

Після читання Святого Євангелія Владика ректор звернувся до присутніх зі словами проповіді.

Після запричастного вірша проповідь виголосив випускник стаціонару Подолян Сергій.

По завершенні богослужіння за традицією був зроблений загальний фотознімок.

Урочистості випуску продовжив Випускний акт в актовій залі семінарії. Урочисте зібрання відкрив ректор семінарії митрополит Сумський і Охтирський Євлогій. Проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко) зачитав звіт про результати екзаменаційної сесії перевідних і випускних іспитів та захисту бакалаврських робіт вихованцями 4-го класу семінарії. Секретар Педагогічної ради архімандрит Анастасій (Панов) оголосив вітальне слово з нагоди п’ятого випуску семінарії голови Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента.

З традиційним словом, яке вимовляють кращі випускники року, до присутніх звернулися протоієрей Володимир Скрипка і Вінтоняк Олексій. На добру пам'ять випускники піднесли дар семінарії.

На адресу випускників, а також всіх присутніх прозвучало напутнє слово Сумського Архіпастиря.

Наприкінці засідання відбулася традиційна церемонія вручення дипломів. Випускники отримали дипломи бакалавра богослов'я, направлення Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, посвідчення про хіротесію в читця та на знак успішного завершення навчання і в благословення на подальше пастирське та церковно-парафіяльне служіння – пам'ятний подарунок книгу проповідей митрополита Євлогія.