Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Відбулися престольне свято і Річний акт Сумської духовної семінарії

25 жовтня 2019 року, в день пам'яті преподобного Симеона Нового Богослова, відбулися урочистості з нагоди престольного свята семінарського храму і Актового дня Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана).

Напередодні вихованці богословської школи взяли участь в Таїнстві святого Покаяння, прочитали канони: покаянний, Пресвятій Богородиці і Ангелу-хранителеві. Всенічне бдіння з благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія очолив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко). Також було звершено мале повечір'я з читанням канону до Святого Причастя.

В самий день свята прочитані ранкові молитви і молитви до Святого Причастя. Після зустрічі Правлячого архієрея ректора митрополита Сумського і Охтирського Євлогія відбувся Чин хіротесії в читців над студентами IV курсу денного відділення.

За святковою Божественною літургією, звершеною митрополитом Євлогієм у співслужінні викладачів і вихованців у священному сані, піднесені молитви за мир в Україні і єдність Святого Православ’я. Після читання Святого Євангелія Владика ректор виголосив проповідь на тему церковного вчення про уподіблення Богу людини та засоби його досягнення. Після запричасного стиху проповідував вихованець IV курсу чтець Павло Іллєнко.

Усі семінаристи стали причасниками Святих Христових Таїн.

Після закінчення богослужіння в актовому залі семінарії відбувся урочистий акт, в якому взяли участь викладачі, студенти, а також гості богословської школи. Відкрив поважне зібрання ректор СДС митрополит Сумський і Охтирський Євлогій. Зі звітною доповіддю про навчально-виховну роботу виступив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко). Він же зачитав привітання Голови Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента.

Актову промову на тему: «Преподобний Симеон Новий Богослов і богослужіння» виголосив секретар Педагогічної ради архімандрит Анастасій (Панов).

Зі словом архіпастирської настанови до викладачів і учнів звернувся Правлячий архієрей Сумської єпархії митрополит Євлогій.

Торжество завершилося славленням Богородиці – молитвою «Достойно есть» і святковою трапезою.