Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Урочистий акт з нагоди Першого випуску Сумської духовної семінарії

1 червня 2017 року, в день свята Новомучеників Слобожанських, відбувся перший випуск Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

В рамках святкування цієї події в Свято-Пантелеймонівському храмі міста Суми здійснені богослужіння: напередодні - всеношна, в сам день свята - молебень з читанням акафісту святому праведному Іоанну Кронштадтському і Божественна літургія.

Богослужіння очолив ректор семінарії архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів, учнів і випускників у священному сані.

Під час богослужіння вознесена молитва за мир в Україні.

Всі студенти причастилися Святих Христових Тайн.

По завершенні богослужіння за традицією був зроблений загальний фотознімок.

Об 11.30 в актовому залі семінарії відбувся Випускний акт.

Ректор семінарії архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій відкрив збори. Проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко) зачитав звіт про результати екзаменаційної сесії перевідних і випускних іспитів.

Далі було оголошено вітальне слово вікарія Київської Митрополії, Голови Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви єпископа Ірпінського Климента.

З традиційним словом, яке вимовляють кращі випускники року, до присутніх звернувся протоієрей Олександр Петренко та Подвальний Дмитро. У своїй промові вони висловили щиру вдячність, перш за все, ректору семінарії архієпископу Сумському і Охтирському Євлогію, з ініціативи якого 27 жовтня 2015 Священним Синодом Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія (Журнал №44) Сумське пастирсько-богословське духовне училище було реорганізовано в Сумську духовну семінарію і безперервним піклуванням і молитвами якого вона існує.

На добру згадку в дар семінарії випускники піднесли два комплекти дияконських шат.

На адресу випускників, а також всіх присутніх, прозвучало напутнє слово ректора семінарії архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія. Його Високопреосвященство нагадав випускникам про важкий, відповідальний, жертовний і разом з тим благий і рятівний шлях священика і закликав усіх бути гідними свого покликання, вірно служити на славу Божу, на благо Церкви і Вітчизни.

В дар Сумської духовної семінарії Його Високопреосвященство передав книгу «Всеукраїнська Хресна Хода 3-27 липня 2016».

На закінчення засідання пройшла традиційна церемонія вручення дипломів. Випускники отримали дипломи бакалавра богослов'я, напрвлення Навчального комітету Української Православної Церкви на церковно-парафіяльний послух, а також в знак успішного завершення навчання і в благословення на подальші труди пам'ятний подарунок: книгу «Акафісти».

Випускниками першого випуску семінарії стали 26 осіб: 18 осіб в пресвітерському сані, 1 в дияконському, 7 прийняли хіротесію у читця.

Віримо, що перший випуск Сумської духовної семінарії - тільки початок довгого життя богословської школи на Сумщині та перші випускники семінарії - перші ластівки, по слідах яких, рівняючись на них, вийдуть нові трудівники на ниві Христовій, просвічуючи і освячуючи богохраниму Українську країну нашу Словом Святого Євангелія.