Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Урочистий акт з нагоди Другого випуску Сумської духовної семінарії

28 травня 2018 року, в День Святого Духа, відбувся другий випуск Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

В рамках святкування у Свято-Пантелеймонівському храмі міста Суми звершені богослужіння: напередодні – мале повечір'я з читанням канону Святому Духу, славословна утреня, в самий день свята – молебень з читанням акафіста Святому Духу і Божественна літургія.

Богослужіння очолив ректор семінарії архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів, учнів та випускників у священному сані.

Під час богослужіння прозвучала молитва за мир в Україні.

Всі студенти причастилися Святих Христових Таїн.

Після завершення богослужіння за традицією, було зроблено спільну фотографію.

В 11.30 в актовій залі семінарії відбувся Випускний акт.

Ректор семінарії відкрив святкове зібрання. Проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко) зачитав звіт про результати екзаменаційної сесії перевідних і випускних іспитів.

З традиційним словом, яке вимовляють кращі випускники року, до присутніх звернувся протоієрей Сергій Луцкін і Олексій Кузнєцов. На добру пам'ять в дар семінарії випускники піднесли два комплекти стихарів, шкільну та офісну дошку, пилосос.

На адресу випускників, а також всіх присутніх, прозвучало напутнє слово ректора семінарії архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія.

На закінчення засідання відбулась традиційна церемонія вручення дипломів. Випускники отримали дипломи бакалавра богослов'я, а також, в знак успішного завершення навчання і благословення на подальші труди пам'ятний подарунок – книгу «Акафісти».