Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

У Сумській Духовній Школі відслужили Божественну літургію грецькою мовою

12 лютого 2021 року, на свято Собору вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, в Сумській духовній семінарії імені Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана) було звершено Божественну літургію грецькою мовою.

З благословення ректора Високопреосвященнішого митрополита Сумського і Охтирського Євлогія Божественну літургію (напередодні – всенічне бдіння) в домовому храмі семінарії на честь преподобного Симеона Нового Богослова і праведного Іоанна Кронштадтського очолив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко) у співслужінні викладачів у священному сані.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви, а також молитва проти згубної пошесті.

Після запричастного вірша проповідь виголосив студент IV курсу семінарії Олексій Вінтоняк.

Наприкінці богослужіння з вітальним словом і проповіддю звернувся отець проректор архімандрит Антоній (Бондаренко), який побажав усім наслідувати приклад святителів Христових у своєму житті.

Вшанувати пам'ять трьох великих вселенських учителів і святителів їх рідною мовою зібралися викладачі, студенти та парафіяни семінарського храму.

Підносити молитву і звершувати богослужіння грецькою мовою в духовних навчальних закладах у день Трьох вселенських святителів — це традиція, яка походить з часів Слов'яно-греко-латинської академії (XVII ст.). Така традиція сприяє вихованцям духовної семінарії на практиці долучитися до стародавньої духовної культури, підносячи молитву мовою великих отців і учителів Церкви Христової.