Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Сумські семінаристи молились на місці Покровського храму с. Шпилівка

У неділю ввечері, 20 жовтня 2019 року, вихованці Сумської духовної семінарії на чолі з проректором з навчально-виховної роботи архімандритом Антонієм (Бондаренком) і секретарем Педагогічної ради архімандритом Анастасієм (Пановим) взяли участь у служінні всенічного бдіння у селі Шпилівка Сумського району на горі, де колись стояла Покровська церква, зруйнована в часи безбожницьких гонінь на Церкву Христову в XX столітті.

Богослужіння напередодні свята на честь Корсунської чудотворної ікони Божої Матері з благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія було присвячене 160-річчю з дня першої великої хресної ходи з Корсунською іконою Божої Матері з села Шпилівка до Спасо-Преображенського кафедрального собору та 100-річчю з дня проведення останньої такої хресної ходи у 1919 році.

Богослужіння біля каплиці на місці Покровського храму очолив настоятель Пророко-Іллінського храму м. Суми протоієрей Володимир Шульга. Серед співслужащих були також благочинний Сумського районного церковного округу протоієрей Володимир Глущенко, священнослужителі, що прибули на свято.

Хор сумських семінаристів виконав богослужбові піснеспіви.

Після богослужіння всім присутнім, паломникам із Сум і навколишніх сіл була запропонована трапеза, приготована силами тружеників Пророко-Іллінської громади м. Суми.

Представники сумського козацтва допомогли в організації богослужіння, трапези і безпеки під час ночівлі біля каплиці.

Зранку 21 жовтня на місці Покровського храму с. Шпилівка о 8-00 год. буде звершено Божественну літургію (о 7-00 – молебень з акафістом), після якої паломники пройдуть хресною ходою до Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Суми та візьмуть участь у святковому богослужінні на честь Корсунської чудотворної ікони Божої Матері.