Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Сумська духовна семінарія вшанувала святого праведного Іоанна Кронштадтського

2 січня 2022 року, в Неділю 28-му після П’ятидесятниці, перед Різдвом Христовим, святих отців, та в день пам'яті святого праведного Іоанна, пресвітера Кронштадтського, в домовому храмі Сумської духовної семінарії, присвяченому цьому святому, відбулися урочистості з нагоди престольного свята.

З благословення Високопреосвященнішого ректора митрополита Сумського і Охтирського Євлогія уставні богослужіння святкового дня звершили викладачі у священному сані. Очолив богослужіння проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко).

Богослужбові піснеспіви виконав хор семінаристів.

В день свята був відслужений молебень з акафістом праведному пресвітеру Іоанну, після нього – Божественна літургія. За богослужінням були виголошені молитви за мир в Україні та про позбавлення від пандемії коронавірусу.

В цей день домовий храм духовної семінарії відкриває свої двері для випускників минулих років та багатьох мирян і прочан, більшість з яких причащається Святих Христових Таїн. Для всіх студентів духовної школи престольне свято на честь праведного Іоанна Кронштадтського є традиційно днем спільного говіння в дні Різдвяного посту, після чого починаються різдвяні канікули.