Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Студенти Сумської духовної семінарії здійснили паломницьку поїздку до Успенської Святогірської Лаври

З благословення ректора Сумської духовної семінарії Високопреосвященнішого Євлогія, митрополита Сумського і Охтирського, вихованці першого та четвертого курсів на чолі з проректором з навчально-виховної роботи архімандритом Антонієм (Бондаренком) з 20 по 22 травня 2021 року здійснили паломницьку поїздку до Успенської Святогірської Лаври.

Для семінаристів була організована екскурсія по території Лаври, у Всіхсвятський і Антоніє-Феодосіївський скити.

21-го травня, після завершення Божественної літургії, студент 4-го курсу Олексій Вінтоняк від лиця всієї Сумської духовної семінарії привітав намісника Лаври митрополита Святогірського Арсенія з Днем його Небесного покровителя.

Також студенти були запрошені Владикою Арсенієм на офіційний обід, під час якого владика намісник розповів про свої семінарські роки навчання. Особливо звернув увагу семінаристів на те, що служіння священика – важка праця, тому треба максимально приділяти час навчанню, особливо в семінарські роки. По завершені обіду Владика подарував всім студентам пам’ятні подарунки і надав своє архіпастирське благословення. Студенти, в свою чергу, подякували Владиці за особливо теплий прийом і мудрі настанови.

22-го травня, в день пам’яті святителя Миколая чудотворця, була звершена святкова Божественна літургія, після якої був здійснений хресний хід з читанням акафісту святителю Миколаю, в якому взяли участь студенти та проректор СДС архімандрит Антоній (Бондаренко).