Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Семінаристи взяли участь у президентській акції «Створюємо ліси разом»

25 жовтня 2021 року з благословення ректора митрополита Сумського і Охтирського Євлогія студенти 4 курсу Сумської духовної семінарії взяли участь у загальнодержавній акції «Створюємо ліси разом».

Вихованці школи разом із проректором з навчально-виховної роботи архімандритом Антонієм (Бондаренком) відвідали Великобобрицьке лісництво Краснопільського лісгоспу Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства. Для студентів було проведено екскурсію в новому дендропарку – музеї лісництва: семінаристи стали його першими відвідувачами.

Після проведеного інструктажу з охорони праці та технології висадки фруктових дерев, озброївшись саджанцями та необхідними інструментами, студенти разом з отцем-проректором взяли участь у посадці яблуневого саду – півсотні нових «семінарських» дерев.

Символічно, що цього ж дня студенти 4 курсу були посвячені у перший ступінь священства ­– читців. То ж нехай їхнє служіння Богу, Церкві та людям зростає, квітне й приносить добрі плоди, як посаджений ними новий яблуневий сад!

Всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом» проходить під егідою Державного агентства лісових ресурсів України в рамках програми Президента «Зелена країна». Осінній етап акції розпочався 1 жовтня і триватиме до 30 листопада. До акції активно долучається громадськість: школярі, студенти, представники влади і мас-медіа. Головна мета акції – виховання еко-свідомості у громадян, поваги до лісівничої праці, а головне – збільшення в державі площ лісів і зелених насаджень.