Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Паломництво семінаристів до шанованих святинь Сумщини

22 вересня 2021 року, в день пам’яті преподобних отців Глинських, з благословення Високопреосвященнішого Євлогія, митрополита Сумського і Охтирського, ректора Сумської духовної семінарії, вихованці 1-го класу духовної школи на чолі з проректором з навчально-виховної роботи архімандритом Антонієм (Бондаренком) здійснили паломницьку поїздку до шанованих святинь Сумщини. Зокрема, молилися за Божественною літургією у Різдва Богородиці Глинській пустині. Богослужіння очолив керуючий справами Української Православної Церкви, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у співслужінні сонму архієреїв та священнослужителів УПЦ. А також отець-проректор разом з вихованцями відслужили панахиду на чернечому кладовищі пустині. Дорогою додому студенти побували на святих джерелах неподалік міста Глухова, а бажаючі окунулися у прохолодних джерельних струях. Відвідали «перлину» нашого краю – Молченський жіночий монастир, вклонилися святиням обителі та поласували монастирськими смаколиками.

Щороку 22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави, у зв'язку з цим семінарська екскурсійна група не могла оминути і музей партизанської слави «Спадщанський ліс». Вихованці оглянули музейні експонати та на мить перенеслися у ті страшні і трагічні часи для нашого народу.

Наприкінці паломництва відвідали Різдва Богородиці Софронієво-Молченський чоловічий монастир, помолились на вечірньому богослужінні та побували у таємничих підземних печерах обителі. А також помолилися за упокій душ біля меморіального пам'ятника «Дзвін», що у селі Нова Слобода, де у часи Другої світової війни від рук німецько-фашистських окупантів загинуло ціле село.