Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Група викладачів і студентів Сумської духовної семінарії здійснила паломництво в Успенську Святогірську Лавру

13-15 травня 2016 року група викладачів і студентів Сумської духовної семінарії на чолі з проректором з навчально-виховної роботи архімандритом Антонієм (Бондаренко) здійснила паломництво в Успенську Святогірську Лавру.

Паломники відвідали Благовіщенський кафедральний собор м. Харків, де вклонилися святим мощам святителя Афанасія Царьгородського, Лубенського чудотворця, святителя Мелетія Харківського, священномученика Олександра, архієпископа Харківського, шанованому списку Озерянської ікони Божої Матері та іншим святиням.

У Святогірській Успенській Лаврі прочани брали участь у всіх монастирських богослужіннях в соборному Успенському храмі, сповідалися і причастилися Святих Христових Таїн.

З благословення благочинного обителі архімандрита Галактіона для паломницької групи була проведена велика тригодинна екскурсія. Разом з екскурсоводом - лаврським ієромонахом Модестом - паломники відвідали храми монастиря, музеї, Всіхсвятський і Антонієво-Феодосієвский скити, крейдяні монастирські печери, Нікольський храм на скелі. Через неможливість проходження розмитими дощем лісовими стежками до місця зруйнованого скиту прп. Арсенія Великого і його печер вирушили на катамарані по водах Сіверського Дінця.

На зворотному шляху з обителі паломники відвідали Вознесенський кафедральний собор м. Ізюм, де відслужили молебний спів акафісту перед чудотворною Піщанської іконою Божої Матері, вклонилися чудотворній іконі, а також святим мощам та іншим святиням цього храму. Після молебню омилися водами святого Піщанського джерела.

Повертаючись додому, кожен паломник ділився отриманими враженнями. Поїздка нікого не залишила байдужим. Особливо глибокий слід в серцях залишили монастирські богослужіння - довгі, але урочисті, молитовні і благодатні.

Організатори та учасники прощі глибоко вдячні лаврському начальству, насельникам за привітний прийом і добре ставлення.