Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Делегація СДС взяла участь у святкуванні 190-річчя від дня народження праведного Іоанна Кронштадтського

З благословення Високопреосвященнішого ректора митрополита Сумського і Охтирського Євлогія делегація Сумської духовної семінарії в складі проректора з навчально-виховної роботи архімандрита Антонія (Бондаренка), викладача протоієрея Іоанна Якимчука, вихованця II курсу Никифорова Назара і монахині Серафими (Лазуренко) взяла участь в урочистостях, приурочених 190-річчю від дня народження святого Іоанна Кронштадтського і 10-річчю Іоаннівської сім'ї.

1 листопада 2019 року митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Варсонофій звершив Божественну літургію в Миколаївському морському соборі Кронштадта, за якою члени сумської делегації в священному сані співслужили спільно з делегатами з багатьох парафій Росії, України й ще п'ятнадцяти країн. Серед тих, хто молився у соборі, були представники сотень храмів, монастирів, соціальних установ, об'єднаних в Іоаннівську сім'ю.

Члени Іоаннівської сім'ї пройшли хресною ходою до Андріївського собору. Хрестоходці відвідали також меморіальну квартиру отця Іоанна, де відкрилися дві нові кімнати з меблями і речами, що належали батюшці.

Іоаннівська сім'я створена 1 листопада 2009 року, в рік 180-річчя від дня народження святого праведного Іоанна Кронштадтського. Об'єднує храми, монастирі, навчальні заклади, громадські організації, будинки труда, притулки, що носять ім'я кронштадтського пастиря, у всьому світі.

Фото сайту mitropolia.spb.ru