Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Вітання Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з нагоди відкриття Сумської духовної семінарії

Його Високопреосвященству

Високопреосвященнішому Євлогію,

архієпископу Сумському і Охтирському,

ректору Сумської духовної семінарії

Ваше Високопреосвященство,

всечесні отці, дорогі брати і сестри!

У цей недільний день, коли ми прославляємо Христа Життєдавця, а також вшановуємо пам'ять Первозванного учня Його - апостола Андрія, сердечно вітаю всіх вас з відкриттям Сумської духовної семінарії.

Ця знаменна і радісна подія для православних віруючих на Українській землі, які переживають зараз непрості часи. На жаль, сьогодні знову відбуваються захоплення храмів розкольниками, а деякими засобами масової інформації ведеться кампанія проти Святої Церкви. В таких обставинах вкрай важливо намагатися, по слову Писання, зберігати єдність духу в союзі миру (Еф. 4: 3).Саме таким чином в минулому наші предки в складній для них політичної ситуації, відчуваючи утиски і піддаючись позбавленням, протистояли спробам зруйнувати церковну єдність. І чималий внесок в це внесли духовні школи, особливо ж Київська академія, зі стін якої вийшло чимало достойних служителів вівтаря Господнього, видатні церковні і світські вчені, державні та громадські діячі.

Закликаю викладачів і учнів Сумської семінарії самовіддано працювати на ниві духовного просвітництва, гармонійно поєднуючи молитву і інтелектуальний розвиток своєї особистості, щоб принести Спасителеві нашому рясні і добрі плоди.

Боже благословення нехай перебуває з усіма вами.

+ КИРИЛ, ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСИ