Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Викладач та студент Сумської духовної семінарії взяли участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської духовної академії та семінарії

8-9 листопада 2017 року в Київській духовній академії та семінарії відбулися урочистості з нагоди дня пам’яті преподобного Нестора Літописця та Собору святих покровителів Київських духовних шкіл, а також Актового дня.

Святкування розпочалось напередодні, 8 листопада. У храмі на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних Радість” було звершено літію за спочилими наставниками та вихованцями духовних шкіл. Після цього ректор Академії, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, очолив традиційний молебень перед мощами прп. Нестора Літописця у Хрестовоздвиженському храмі Лаври.

В день свята Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (напередодні – всенічне бдіння). Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Верійський і Наусський Пантелеімон (Елладська Православна Церква), ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Учбового комітету УПЦ архієпископ Ірпінський Климент, сонм українських архієреїв, а також викладачі, випускники, студенти та гості Київський духовних шкіл у священному сані.

З благословення Високопреосвященнішого ректора Сумської духовної семінарії архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія в урочистостях взяли участь викладач архімандрит Анастасій (Панов) та студент 3-го курсу Федоришин Павло. Архімандрит Анастасій привітав Владику ректора академії, професорсько-викладацьку корпорацію та студентів з Актовим днем та передав вітальний адрес та пам’ятний подарунок від Владики ректора, викладачів та студентів Сумської духовної семінарії.

Після Божественної літургії в актовому залі Києво-Печерської Лаври відбувся річний акт Київської духовної академії і семінарії, який очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Під час річного акту студенту Сумської духовної семінарії Федоришину Павлу був вручений Указ Блаженнішого Митрополита Онуфрія про призначення іменної стипендії Предстоятеля Української Православної Церкви за відмінні успіхи в навчанні і зразкову поведінку.