Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Відбувся урочистий акт з нагоди сьомого випуску Сумської духовної семінарії

5 червня 2023 року, в День Святого Духа,  відбувся сьомий випуск Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

В рамках святкування у Пантелеймонівському храмі міста Суми звершені богослужіння: напередодні – мале повечір’я з читанням канону Святому Духу та святкова утреня, в сам день свята – молебень з читанням акафіста Пресвятій Трійці та Божественна літургія.

Богослужіння очолив ректор семінарії Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів та випускників у священному сані. Під час богослужіння були піднесені подячні молитви, молитви за Україну, її народ та військо, за перемогу над ворогом. Семінаристи причастилися Святих Христових Таїн.

Після читання Святого Євангелія Владика ректор звернувся до присутніх зі словом проповіді, в якій виклав догматичне вчення про Третю Іпостась Святої Трійці – Духа Святого, про Його зішестя в день П’ятидесятниці та безперестанну дію благодаті Святого Духа у Церкві Божій через Святі Таїнства.

Після запричастного вірша проповідь виголосив випускник стаціонару Гуз Георгій.

По завершенню богослужіння за традицією був зроблений загальний фотознімок.

Урочистості випуску продовжив Випускний акт в актовій залі семінарії. Урочисте зібрання відкрив ректор семінарії митрополит Сумський і Охтирський Євлогій. Секретар Педагогічної ради семінарії архімандрит Анастасій (Панов) зачитав звіт про результати екзаменаційної сесії перевідних і випускних іспитів та захисту бакалаврських робіт вихованцями 4-го класу семінарії. Проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко) оголосив вітальне слово з нагоди випуску семінарії голови Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, а також ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра.

З традиційним словом, яке вимовляють кращі випускники року, до присутніх звернулися Клочко Максим – від стаціонару, ієрей Андрій Діденко – від сектору заочного навчання. На добру пам'ять випускники піднесли дар семінарії.

На адресу випускників, а також всіх присутніх прозвучало напутнє слово Сумського Архіпастиря.

Наприкінці засідання відбулася традиційна церемонія вручення дипломів. Випускники отримали дипломи бакалавра богослов'я, направлення Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, посвідчення про хіротесію в читця та на знак успішного завершення навчання і в благословення на подальше пастирське та церковно-парафіяльне служіння – пам'ятний подарунок книгу проповідей митрополита Євлогія.