Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Відбувся Річний акт Сумської духовної семінарії

25 жовтня 2018 року, в день пам'яті преподобного Симеона Нового Богослова, відбулися урочистості з нагоди Актового дня Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана).

Напередодні вихованці богословської школи взяли участь в Таїнстві святого Покаяння, прочитали канони: покаянний, Пресвятій Богородиці і Ангелу-хранителеві. Також було звершене всенічне бдіння, мале повечір'я з читанням канону до Святого Причастя.

В сам день свята прочитані ранкові молитви і молитви до Святого Причастя, відслужено водосвятний молебень, здійснена Божественна літургія, проголошено уставні многоліття. Після сугубої єктенії прочитанно молитву за мир в Україні. Усі семінаристи причастилися Святих Христових Таїн.

Проповідь після читання Святого Євангелія промовив викладач архімандрит Смарагд (Петренко), а після запричасного стиху – вихованець IV курсу семінарії Павло Федоришин.

Після закінчення богослужіння в актовому залі семінарії відбувся урочистий акт, в якому взяли участь викладачі, студенти, а також гості богословської школи.

Архіпастирське слово ректора семінарії митрополита Сумського і Охтирського Євлогія учасникам урочистого акту зачитав викладач архімандрит Анастасій (Панов). Звіт про учбово-виховну роботу за 2017-2018 навчальний рік оголосив проректор архімандрит Антоній (Бондаренко). Актову промову на тему: «Вчення про обоження преподобного Симеона Нового Богослова» вимовив секретар Педагогічної ради Трохимчук О.С.

Завершилися урочистості святковою трапезою.