Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Відбувся постриг у читців студентів Сумської духовної семінарії

29 листопада 2020 року, в Неділю 25-ту після П’ятидесятниці та день пам’яті святого апостола і Євангеліста Матфея, Високопреосвященніший ректор Сумської духовної семінарії митрополит Сумський і Охтирський Євлогій очолив Божественну літургію (напередодні – всенічне бдіння) у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми у співслужінні соборного духовенства та викладачів.

Перед Літургією, після зустрічі архієрея, ректор семінарії митрополит Євлогій звершив Чин хіротесії в читців над студентами IV курсу денного відділення. З особливим хвилюванням і увагою прислухалися нові читці до слів Першого послання апостола Павла до Коринфян, що були вказані владикою ректором для читання: «Я думаю, що Бог нас, апостолів, поставив за найостанніших, мов на смерть засуджених, бо ми стали дивовищем світові, і Ангелам, і людям» (1 Кор. 4, 9), розуміючи, що Свята Церква посвяченням їх у читці – перший ступінь священства – закликає їх до свідчення світові про спасіння у Господі Іісусі Христі не тільки словом, а всім своїм життям.

Після запричастного вірша проповідь виголосив вихованець IV курсу чтець Сергій Подолян.

Митрополит Євлогій привітав новопострижених читців зі вступом в клір Сумської єпархії Української Православної Церкви та надав перші архіпастирські настанови у житті, навчанні та служінні Богу, Святій Церкві і народу Божому.