Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Відбулося засідання Навчального комітету при Священному Синоді

18 вересня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в приміщенні Київської духовної академії відбулося засідання Учбового комітету при Священному Синоді, який очолив Глава  комітету - архієпископ Ірпінський Климент. У засіданні взяли участь ректори і представники адміністрацій усіх духовних семінарій УПЦ. З благословення Високопреосвященнішого архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія в заході взяв участь проректор з навчально-виховної роботи Сумської духовної семінарії архімандрит Антоній (Бондаренко).

Присутні обговорили ряд питань щодо організації освітнього процесу в 2017/2018 навчальному році та проаналізували підсумки вступної компанії.

Архієпископ Климент повідомив про результати роботи Комісії з визнання дипломів ВДУЗ, яка діє за наказом Міністерства освіти і науки України.

Віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін розповів про наслідки роботи вебінару, організованого Навчальним комітетом Руської Православної Церкви за участю представників освітніх духовних закладів з усіх країн, які входять в межі канонічної відповідальності РПЦ.

Під час засідання були розглянуті подання і особисті справи номінантів на присудження іменної стипендії Предстоятеля Української Православної Церкви, відповідно до чого доручено Голові Навчального комітету подати рапорт на ім'я Блаженнішого Митрополита Онуфрія.