Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Відбулось перше засідання Педагогічної ради Сумської духовної семінарії

27 листопада 2015 року в Сумській  духовній семінарії під керівництвом архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія пройшло позачергове засідання Педагогічної ради. Після співання «Царю Небесний…» Високопреосвященнійший Владика довів до відома розлогий порядок денний Педагогічної ради.

Архіпастир зачитав рішення Священного Синоду УПЦ від 27 жовтня 2015 року (Журнал №44) про реорганізацію Сумського пастирсько-богословського духовного училища шляхом підвищення його статусу до рівня духовної семінарії. Також був зачитаний Указ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія про призначення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія ректором СДС.

Указами Правлячого архієрея Сумської єпархії на посаду проректора з навчально-виховної роботи семінарії призначений ієромонах Антоній (Бондаренко), проректором з адміністративно-господарської частини протоієрей Євгеній (Феденко), секретарем Педагогічної ради і помічником проректора з навчально-виховної роботи – Трохимчук О.С.

Педагогічна рада вирішила відзначати актовий день СДС 25 жовтня, в день пам’яті Симеона Нового Богослова, на честь якого освячена церква семінарії.

На засіданні були розглянуті питання про затвердження емблеми (логотипу), прапора семінарії, обрана редакційна рада сайту богословської школи. Оголошений конкурс серед викладачів і студентів на кращий салоган СДС.

Педрада підтримала ініціативу ректора про присвоєння СДС імені Блаженнійшого Митрополита Володимира (Сабодана), затвердження персональної стипендії імені Блаженнійшого Митрополита Володимира, створення кімнати-музея на честь Його Блаженства. Педрада ухвалила щороку 23 листопада до дня народження Київського Первосвятителя проводити Володимирівські читання.

Рада СДС ухвалила ввести грецькі, латинські й англійські дні молитви в семінарії, а також здійснювати Божественну літургію грецькою мовою в свято Трьох Святителів. Співанням «Достойно есть… » Педрада СДС завершила свою роботу.