Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Відбулися урочистості шостого випуску Сумської духовної семінарії

13 червня 2022 року, в День Святого Духа,  відбувся шостий випуск Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана). Урочистості з цієї нагоди очолив Високопреосвященніший ректор митрополит Сумський і Охтирський Євлогій.

Напередодні увечері митрополит Євлогій молився за вечірнім богослужінням у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми та прочитав канон Святому Духу на малому повечір’ї.

У День Святого Духа ректор Сумської духовної семінарії митрополит Сумський і Охтирський Євлогій очолив Божественну літургію в Пантелеймонівському храмі м. Суми у співслужінні викладачів та випускників у священному сані. Під час богослужіння були піднесені подячні молитви та молитви за настання миру в Україні. Всі випускники причастилися Святих Христових Таїн.

Після читання Святого Євангелія Владика ректор звернувся до присутніх зі словами проповіді про благодать Святого Духа та способи її придбання.

Після запричасного вірша проповідь виголосив випускник стаціонару Єфимов Артем.

Після закінчення Божественної літургії відбулося урочисте вручення дипломів випускникам. Владика ректор звернувся до випускників з напутнім словом. З традиційним словом подяки  до присутніх звернулися: від випускників стаціонару – Доманський Євген, від випускників сектору заочного навчання – ієрей Іоанн Кириченко. На добру пам’ять випускники стаціонару піднесли дар семінарії.

За тим відбулася традиційна церемонія вручення дипломів. Випускники отримали дипломи бакалавра богослов'я, посвідчення про хіротесію в читця та на знак успішного завершення навчання і в благословення на подальше пастирське та церковно-парафіяльне служіння – пам'ятний подарунок книгу проповідей митрополита Євлогія.

По завершенню урочистостей за традицією був зроблений загальний фотознімок.