Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Відбулися престольне свято і Річний акт Сумської духовної семінарії

25 жовтня 2022 року, в день пам'яті преподобного Симеона Нового Богослова, відбулися урочистості з нагоди престольного свята семінарського храму і Актового дня Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана).

З благословення Високопреосвященнішого ректора митрополита Сумського і Охтирського Євлогія святкові богослужіння й урочистості очолив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко).

Напередодні було відслужено заупокійну літію за спочилими наставниками, вчителями та тими, хто вчився в Сумській духовній семінарії.

Вихованці богословської школи взяли участь в Таїнстві святого Покаяння, прочитали канони: покаянний, Пресвятій Богородиці і Ангелу-хранителеві. Було відслужено всенічне бдіння, а також звершено мале повечір'я з читанням канону до Святого Причастя.

В самий день свята прочитані ранкові молитви і молитви до Святого Причастя, звершений молебень преподобному Симеону Новому Богослову.

За святковою Божественною літургією, яку очолив настоятель Пророко-Іллінського храму м. Суми протоієрей Володимир Шульга у співслужінні проректора архімандрита Антонія (Бондаренка) та викладачів у священному сані, піднесені молитви за мир в Україні, за воїнів, за постраждалих у війні.

Усі семінаристи стали причасниками Святих Христових Таїн.

Після запричасного вірша проповідував вихованець IІІ курсу Смакоуз Єлисей.

Після закінчення богослужіння в актовому залі семінарії відбувся урочистий акт, в якому взяли участь викладачі, студенти, а також гості богословської школи. Зі звітною доповіддю про навчально-виховну роботу виступив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко).

Актову промову на тему «Церква в Україні в XX-XXI стт.: від єпархії до самостійного буття» виголосив секретар Педагогічної ради семінарії архімандрит Анастасій (Панов).

Слово архіпастирської настанови Правлячого архієрея Сумської єпархії та ректора семінарії митрополита Євлогія до викладачів і учнів зачитав проректор архімандрит Антоній (Бондаренко).

Торжество завершилося славленням Богородиці – молитвою «Достойно єсть» і святковою трапезою.