Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

У Сумській духовної семінарії відбулося святкування престольного свята та Річного акту

25 жовтня 2016 року, в день пам'яті преподобного Симеона Нового Богослова, вперше в історії Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) відбулися урочистості з нагоди Актового дня богословської школи.

Напередодні перед всеношною, яка була відслужена в семінарському храмі на честь преподобного Симеона Нового Богослова та Святого праведного Іоанна Кронштадтського, були прочитані канони Покаянний, Пресвятій Богородиці та Ангелу-хранителю. Після вечері студенти знову зібралися в храмі. Було відслужено Мале повечір'я з читанням канону до Святого Причастя, а вранці прочитані ранкові молитви і молитви до Святого Причастя.

Божественну літургію очолив ректор семінарії архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів і вихованців в священному сані. Перед початком Божественної літургії Преосвященний ректор звершив чин хіротесії в читців над вихованцями IV курсу семінарії.

Після читання Євангелія Сумський Архіпастир звернувся до віруючих зі словом проповіді, по завершенню Причасних молитов, проповідь виголосив вихованець IV курсу читець Олександр Костюк. За літургією всі вихованці причастилися Святих Христових Таїн. По закінченню були виголошені уставні многоліття.

О 12 год. в актовій залі семінарії відбувся урочистий акт, який відкрив ректор СДС архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій. Зі звітною доповіддю про навчально-виховну роботу виступив проректор архімандрит Антоній (Бондаренко). Актову промову на тему: «Сутність монашества» виголосив Владика ректор. Були зачитані привітання духовній школі від Голови Навчального комітету при Священному Синоді Руської Православної Церкви архієпископа Верейського Євгенія і Голови Навчального комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви єпископа Ірпінського Климента. З вітальним словом виступив ректор Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренко, кандидат педагогічних наук, професор Лянной Юрій Олегович.

Зі словом архіпастирської настанови до викладачів і учнів звернувся правлячий архієрей Сумської єпархії. У своєму слові Його Високопреосвященство наголосив на важливості осмисленого розуміння богословських наук і закликав благословення Божого на всіх трудівників духовної школи. Владика передав у дар семінарській бібліотеці давню церковну рукописну книгу.

Торжество завершилося святковою трапезою.