Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

У Сумській духовній семінарії відбулися престольні торжества на честь праведного Іоанна Кронштадтського

2 січня 2018 року, в день пам'яті святого праведного Іоанна, пресвітера Кронштадтського, в домовому храмі Сумської духовної семінарії, присвяченому цьому святому, відбулися урочистості на честь престольного свята.

З благословення Високопреосвященнішого ректора, архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія, уставні богослужіння святкового дня очолив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко) у співслужінні викладачів і студентів у священному сані. Напередодні ввечері було звершено всенічне бдіння, а після вечері – мале повечір’я з читанням трипіснця передсвята Різдва Христового та канону перед Святим Причастям. В самий день свята були прочитані молитви до Святого Причастя, часи, а також відслужений молебень з акафістом праведному пресвітеру Іоанну, після якого – Божественна літургія.

Серед священнослужителів, в церковному хорі та серед прихожан були випускники минулих років.

В цей день домовий храм духовної семінарії відкриває свої двері для багатьох мирян і прочан, більшість яких причащається Святих Христових Таїн. І для всіх студентів духовної школи цей день є традиційно днем спільного говіння в дні Різдвяного посту, після чого починаються різдвяні канікули.