Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Сумські семінаристи відвідали свято української народної пісні

З благословення архієпископа Сумського та Охтирського Евлогія 15 лютого в Сумському професійному центрі харчових технологій відбувся концерт Красносільського народного хору під керівництвом Василя Миколайовича Деркача. Повну залу глядачів - вихованців ліцею та сумських семінаристів на чолі з проректором з виховної роботи та керівником місіонерського відділу ієромонахом Антонієм (Бондаренко) - зібрало в день Стрітення Господнього свято народної української пісні.

Волонтери слобожанської автентики у день православної молоді подарували зустріч зі справжньою українською душею, що співає. Артисти продемонстрували молодим містянам, що село і сільська культура - не антипод міської урбаністичної культури, а інша грань вітчизняного культурного розмаїття.

Про народні корені - в форматі концерту-спілкування - це нова традиція центру, яку привітав клірик храму св. муч. Валентини та співорганізатор концерту протоієрей Анатолій Селецький. Він опікується духовним розвитком молодих особистостей, що навчаються в професійному центрі. Регулярні бесіди з охочими поспілкуватися з православним священиком - добра традиція навчального закладу. Разом з культурно-просвітницькими заходами це дає можливість молодому поколінню долучитися до віковічної традиції українського народу -  вклонятися Святій Трійці, приносячи Богові усе найкраще, що народжує народна творчість упродовж століть.