Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Предстоятель Української Православної Церкви очолив урочистий акт відкриття Сумської духовної семінарії

13 грудня 2015 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, Предстоятель Української Православної Церкви, очолив урочистий акт відкриття Сумської духовної семінарії, який відбувся в Сумській обласній філармонії. 

Відкрив урочистості Високопреосвященніший Євлогій, архієпископ Сумський і Охтирський, а також зачитав доповідь "Сумська духовна школа: джерело води живої, що плине із минулого у майбутнє".

Присутнім були зачитані вітальні адреси від Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, Блаженнішого Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ, Митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона, Першоієрарха Руської Зарубіжної Церкви, архієпископа Верейського Євгенія, голови Учбового комітету Руської Православної Церкви, ректора Московських духовної академії та семінарії, архієпископа Петергофського Амвросія, ректора Санкт-Петербурзької духовної академії та семінарії, митрополита Одеського та Ізмаільського Агафангела, ректора Троїцької духовної семінарії Джорданвіль (США) архімандрита Луки, ректора Мінської духовної семінарії архієпископа Новогрудського і Слонимського Гурія, ректора Ясської духовної семінарії (Румунія) прот. проф. Драгоша Бахрима, ректора Курської духовної семінарії архімандрита Сімеона, ректора Варшавської духовної семінарії прот. проф. Георгія Тофілюка, ректора Бєлгородської духовної семінарії прот. Алєксія Курєнкова.

Заступник Сумського міського голови В.М.Волонтирець привітав Блаженнішого Предстоятеля та усіх присутніх від імені міської влади.

Єпископ Унгенський та Ніспоренський Петро відзначив особливу роль навчання у підготовці майбутнього пастиря. 

Голова ради ректорів Сумщини Анатолій Васильович Васильєв у своєму вітальному слові зазначив, що новостворена духовна семінарія своєю діяльністю розширює простір наукової та педагогічної карти Сумщини. 

До учасників урочистостей звернувся Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, Предстоятель Української Православної Церкви, який відзначив особливість поєднання набуття знань в учбовому процесі із внутрішнім духовним зростанням на шляху підготовки майбутніх священнослужителів. Його Блаженство подарував Сумській духовній семінарії Святе Євангеліє.

У своєму заключному слові Сумський Архіпастир подякував усім учасникам урочистостей та висловив надію на співпрацю на благо Святої Церкви.