Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Представники Сумської духовної семінарії взяли участь в Міжнародній науково-практичній конференції

З благословення Високопреосвященнішого ректора, архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія, викладач Сумської духовної семінарії архімандрит Анастасій (Панов) і студент 2-го курсу Федоришин Павло взяли участь в VІII Міжнародній науково-практичній конференції «Духовна і світська освіта: історія взаємовідносин – сучасність – перспективи», що відбулась в Київській духовній академії 25-26 жовтня 2016 року. Окрім Київської духовної академії і семінарії організатором цьогорічного форуму став Міжнародний інститут Афонської спадщини в Україні.

Науковий форум було проведено з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Вітальний адрес Його Блаженства був зачитаний на початку пленарного засідання.

Конференція цього року була присвячена 1000-річчю давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон, а також 200-річному ювілею з дня народження митрополита Макарія (Булгакова).

Роботу пленарного засідання конференції очолив Керуючий справами Української Православної Церкви, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, ректор Київської духовної академії і семінарії. Президію також склали митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, почесний митрополит Чеських земель і Словаччини архієпископ Христофор (Пулец), глава Учбового комітету УПЦ єпископ Ірпінський Климент, перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик, директор Міжнародного інституту Афонського спадщини в Україні Сергій Шумило та проректор з науково-богословської роботи КДА Володимир Бурега.

В конференції взяли участь представники вищих духовних і світських навчальних закладів Італії, Німеччини, Росії, Чехії, Словаччини та України.

Викладач Сумської духовної семінарії архімандрит Анастасій (Панов) виступив з доповіддю «Ієросхимонах Антоній (Булатович) і трагедія руського чернецтва на Афоні початку XX століття».