Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Місіонерська Божественна літургія в храмі Воскресіння Христового міста Лебедина

10 квітня 2016 року, у четверту Неділю Великого посту і день пам'яті преподобного Іоанна Лествичника, з благословіння ректора Сумської духовної семінарії імені Блаженнійшого Митрополита Володимира (Сабодана) і запрошення благочинного Лебединського округу, настоятеля храму Воскресіння Христового міста Лебедина ієромонаха Лаврентія (Кушнірчука), проректор з навчально-виховної роботи семінарії і керівник місіонерського відділу Сумської єпархії ієромонах Антоній (Бондаренко) відслужив місіонерську Літургію по чину Василя Великого в храмі Воскресіння Христового міста Лебедина.

У богослужінні взяли участь вихованці Сумської духовної семінарії.

Особливість служби – коментарі з роз'ясненням священнодійств при здійсненні Святої Євхаристії.

Перед початком служіння Божественної літургії отець Антоній розповів парафіянам про священнодійства, які відбуваються у вівтарі під час проскомидії, а також пояснив значення священних посудин, які використовувають для здійснення таїнства Причастя.

Про значення єктений, антифон, малого входу, читань Апостола і Євангелія розповів вихованець I курсу семінарії Федоришин Павло.

Сенс сугубої, заупокійної, оголошених і вірних єктеній, Великого входу, Херувимської пісні, благальної єктенії і Символу віри прокоментував вихованець III курсу Кузан Іван.

Богослов'я Євхаристійного канону і необхідність частого причастя Святих Христових Таїн розкрив батько проректор семінарії.

Після прочитання Євангелія з проповіддю звернувся до парафіян ієромонах Антоній, після запричасного стіха – вихованець III курсу Кузан Іван.

По завершенні богослужіння до учасників Святої Євхаристії звернувся настоятель храму Воскресіння Христового ієромонах Лаврентій (Кушнірчук). У своєму слові отець Лаврентій подякував ректору семінарії архієпископу Сумського й Охтирського Євлогія за можливість проведення місіонерського богослужіння, зазначивши, що така служба з роз'ясненням і коментарем священнодійств вперше відбулася в Лебединському благочинні.