Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

У Сумській духовної семінарії відбулося святкування престольного свята та річного акту

25 жовтня 2017 року в Сумській духовній семінарії відбулися церковні урочистості з нагоди престольного свята семінарського храму на честь преподобного Симеона Нового Богослова. Напередодні ввечері всенічне бдіння і молебень очолив проректор з навчальної роботи СДС архімандрит Антоній (Бондаренко). Студенти семінарії несли кліросний послух, а також молилися разом з прочанами-мирянами. У богослужінні взяв участь ректор Сумського державного педагогічного університету Ю.О.Лянной.

У самий день свята звершена соборна Божественна літургія, яку у співслужінні викладачів у священному сані очолив архімандрит Антоній (Бондаренко). Все семінаристи причастилися Святих Христових Таїн. Проголошені уставні многоліття.

Після закінчення богослужіння відбувся урочистий Акт, в якому взяли участь викладачі, студенти, а також гості Духовної Школи.

Архіпастирське послання учасникам урочистого Акту зачитав архімандрит Анастасій (Панов). З доповіддю на тему «Особистісний творчий внесок патріархів Руської Православної Церкви новітнього часу в творення вітчизняної культури і державності» виступив архімандрит Антоній (Бондаренко). Учасників Акту вітали секретар Сумської єпархії прот. Георгій Тарабан, директор навчально-наукового Інституту історії і філософії Сумського державного педагогічного університету Ю.В.Подрез, яка була почесним гостем Сумської духовної семінарії.

Після завершення Акту всім учасникам урочистостей був запропонований святковий обід.