Контакти:    e-mail: sumy.theology@ukr.net; .; tel: (0542) 77-04-54;    

EN RUS UKR

Logo alt

Сумська духовна семінарія

імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

His Beatitude Metropolitan Volodymyr (Sabodan)

SUMY THEOLOGICAL SEMINARY

 


< Повернутися

Преосвященний Ректор благословив початок навчального року в Сумській духовної семінарії

1 вересня 2017 року в Сумській духовній семінарії відбулися урочистості, присвячені початку нового 2017/2018 навчального року.

Напередодні, 31 серпня, в домовому храмі семінарії на честь преподобного Симеона Нового Богослова і праведного Іоанна Кронштадтського були здійснені вечірні статутні богослужіння, а також сповідь і молитви до Святого Причастя.

Рано вранці 1 вересня в семінарському храмі проректором з навчально-виховної роботи архімандритом Антонієм (Бондаренко) в співслужінні помічника проректора ієрея Василя Пилипіва звершено Божественну літургію, за якою всі вихованці духовної школи причастилися Святих Христових Таїн. Потім був відслужений водосвятний молебень, окроплені святою водою навчальні аудиторії та житлові кімнати вихованців.

Молебень на початок вчення очолив ректор богословської школи Високопреосвященніший архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів та учнів в священному сані. Молебний спів завершився проголошенням статутного многоліття, окропленням учнів святою водою.

Після молебню відбувся урочистий акт, присвячений початку нового 2017/2018 навчального року, очолюваний ректором Сумської духовної семінарії архієпископом Сумським і Охтирським Євлогієм.

Його Високопреосвященство зачитав Патріарше вітальне слово з приводу початку нового навчального року Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Зі звітною доповіддю про результати вступної кампанії 2017 року виступив секретар педагогічної ради семінарії Трохимчук А.С. На завершення доповіді секретар ради від імені викладачів та вихованців подякував Його Високопреосвященство за батьківську турботу про богословську школу, по створенню всіх необхідних умов для плідної роботи, навчання і виховання студентів, піклуванням якого, під час літніх канікул, здійснений капітальний ремонт актового залу та навчальних аудиторій семінарії, щоб в благословенному Сумському вертограді духовної освіти і виховання, всі змогли зростати і зміцнюватися в благочесті і мудрості, осягати глибини богословського відання, стати причасниками живий святоотецької традиції.

На завершення урочистих зборів Владика ректор звернувся до вчителів і учнів з архіпастирським словом настанови.

Потім Сумський Архіпастир благословив викладачів, співробітників семінарії на натхненну працю, а студентів - слухати вчення, яке їм викладають. Новим вихованцям були вручені пам'ятні подарунки - книги.